Med bobil til Eikelandsosen Bjørnafjorden kommune

Med bobil til Eikelandsosen Bjørnafjorden kommune

Eikelandsosen er et tettsted i Bjørnafjorden kommune. Bobilparkeringen ligger flott til like ved sjøkanten i sentrum. Prisen er kr 200.- med strøm.

Betaling gjør man enkelt med GoMarina appen som kan lastes ned fra App Store eller Google Play Store. Det er 8 plasser med strøm til alle. Underlaget er asfaltert. Det er tømme muligheter for bobil med løs eller fast tank i tillegg til vann og bosstømming. Like ved finner du butikker og Fjorden senter.

Flott plassering av bobilparkeringen i Eikelandsosen.

Eikelandsosen

Utsikten fra plassen er upåklagelig. Fjorden er ofte besøkt av flokker med niser som vi har sett hver gang vi har vært på besøk. Man har også fiske og turmuligheter like utenfor bobildøren. Bobileksperten besøkte Eikelandsosen midt i desember, da var det godt med plass. Vi hadde mål om en fjelltur denne helgen og valgte oss ut turen som går opp til Kraftlagshytta. Herfra har man en flott utsikt over Eikelandsosen og Bjørnafjorden. Vi spaserte fra bobilparkeringen opp til Fusa kraftstasjon/kraftlag. Turen startet på baksiden hvor man finner veien som etter hvert går over til sti opp til Kraftlagshytta. Mange stopper her, men det er flotte turmuligheter videre innover i fjellet, noe vi kommer til å prøve ut neste gang vi er her inne.

Fra bobilparkeringen er turen opp til Kraftlagshytta ca. 8-9 km t/r. Et annet turtips er å besøke Jettegrytene ved Koldalselva like ved bobilparkeringen.
Eikelandsosen

Bobilparkeringen er til rettelagt med flott tømmestasjon for bobil med faste og løse tanker.

Eikelandsosen

Foto: Karstein Eikås

Related Articles

Artikkelsøk