Test
Med bobil til Beitostølen

Med bobil til Beitostølen

Beitostølen er et eldorado for frilufts interesserte. Ved Bygdinstøga ca. 12.5 km fra Beitostølen retning Valdresflya er det mulig å overnatte med bobil og campingvogn.

Ta av til venstre ved Kafeen og kjør ned mot vannet. Der er det skiltet Fagerstrand parkering. Betal med Vipps kr 60.- for døgnparkering. Denne plassen finner du også i kart over bobilparkeringer på www.bobileksperten.no


Det er også mulig å parkere nede med vannet dersom vannstanden ikke er for høy. Herfra har man et fantastisk utgangspunkt for ulke turmuligheter.
Like ved parkeringen går stien opp til Synshorn som er ca. 2 km. På toppen har man en fantastisk utsikt over Beitostølen, Bitihorn og Vadresflya. Turen opp langs ryggen er flott og barnevennlig. Ønsker man en mer luftig tur kan man prøve seg på Synshorn Via Ferrata. Synshorn Via Ferrata hever seg 400 høydemeter oppover i fra utgangspunktet ved riksveien. Ruta ble etablert sommeren 2015.

Bildet under er av Synshorn tatt fra parkeringen.



Ønske man ikke å gå opp i høyden kan man legge turen i retning Torfinnsbu og Fondsbu.
Går man ca. 3 km langs vannet fra parkeringen kommer man til Fagerdalen støl / seter.

Fagerdalen støl ser man i enden av vannet på bildet under.


Bildet under er tatt fra Fagerdalen støl / seter retning Torfinnsbu og Fondsbu.



Litt etter Fagerdalen støl kan man fortsette mot Torfinnsbu eller retning Valdresflya.


Vi tok av mot Valdresflya og fortsatte et stykke før vi gikk opp til høyre for å gå fjellryggene tilbake retning Synshorn.

Upåklagelig utsikt når man kommer opp i høyden.

Vi fulgte alle toppene tilbake til Synshorn/Bygidsheim. Bildet under er tatt fra toppen og man ser Fagerstrand parkering nede til høyre ved vannet. Toppen til venstre i bildet er Bitihorn som også er en fantastisk tur. Denne turen er på ca. 12,5 km og tok ca. 4 timer i bra tempo med en kort pause underveis.

 

Related Articles

Artikkelsøk