Test
Overnatting på Autohof med bobil eller caravan

Overnatting på Autohof med bobil eller caravan

Mangen kjenner seg sikker igjen dersom man har vært på langtur med bobil gjennom Europa. Man er kommet til Tyskland og er på vei til eller fra feriemålet.

Man har kjørt lenge og timene går, det blir sent og det er ingen bobilparkering eller campingplass i nærheten. Selv om overnatting på bobilparkering eller campingplass er det man helst ønsker, er dette ikke alltid mulig. Timene går fort, man kan ha blitt heftet i trafikken eller det kan ha vært en ulykke som gjør at ikke kom så langt som man hadde håpet på. Det er sent på kvelden/natten, man er trøtt og det er fristende å tenke at det bare er å legge seg til på nærmeste rasteplass eller bensinstasjon langs motorveien. Men er det tillatt og er det lurt?


Rasteplass.

Rasteplasser ved motorveien er ofte det nærmeste, men det er ikke anbefalt å overnatte her, fordi tyver foretrekker trafikkerte områder. Plassene er ofte opptatt dersom det er sent på kvelden. På rasteplasser er det også viktige regler man må følge. Hvor kjører du dersom det bare er skiltet parkering for personbiler og lastebil. I Tyskland er regelen at alle som kjører en bobil med en maksimal tillatt vekt på 3,5 tonn, så kan man ikke overnatte lovlig hvor som helst i dette tilfellet. Så enten du må fortsette å kjøre eller overnatte et annet sted. Situasjonen er noe annerledes for bobiler over 3,5 tonn, som har lov til å bruke skiltet lastebil parkeringsplasser. Men det er ikke bra at bobiler tar opp disse plassene da disse er beregnet for sjåfører som er avhengige av sine foreskrevne hvileperioder. Det er derfor best at bobiler helst benytter annen ledig parkeringsplass. Det er lovlig å overnatte en natt dersom man finner plasser for bobiler som er merket med skiltet 314 (parkering) og tilleggs skiltet 1048-17 (kun bobiler). Dette betyr at det er en spesiell og eksklusivt bobil tildelt plass hvor man kan være parkert hvor formålet er overnatting. Det er forbud mot langtidsparkering av bobiler på slike parkeringsplasser. Dette er fordi at kjøretøy parkert på denne måten er til hindrer for andre bobiler fra å kunne bruke parkeringsplass som tiltenkt-nemlig for overnatting.

Autohof.

Et tips være å overnatte ved en de mange Autohof som finnes i Tyskland da mange av disse tilbyr egne plasser for overnatting med bobil og caravan (campingvogner). Autohof er i utgangspunktet ganske like de store rasteplassene langs motorveien, men de er skiltet med sitt eget skilt (Autohof). Autohof har gjerne bilverksted, tankstasjon og rasteplass og de befinner seg like i nærheten av motorveiene i Tyskland. I motsetning til vanlig rasteplass langs motorvei må man ta av motorveien for å komme til Autohof.

 For å kunne kalle seg Autohof er det noen kriterier som gjelder.

  • Autohof er ikke mer enn 1 km fra avkjøring fra motorvei/krysset.
  • Veiforbindelsen er egnet for tung trafikk og tar hensyn til interessene til tredjeparter.
  • Autohof er åpen hele året og hele dagen (24 timer).
  • Det er minst 50 lastebil parkeringsplasser
  • Tanking er tilgjengelig 24 timer i døgnet. For kjøretøy reparasjoner gjelder et minimums krav til verksteder og servicer som tilbys
  • Fra kl. 11 om formiddagen til kl. 10 om kvelden tilbys det et bredt utvalg av retter i tillegg til drikker og snacks
  • Sanitærfasiliteter er tilgjengelig også for funksjonshemmede

Mange Autohof tilbyr egne plasser reservert for overnatting med bobil og caravan. Det er også mulighet for tilgang til strøm, tømming av gråvann og toalett.  Plassene er ofte bevoktet og du må betale noen få euro (5-8 €) for å få overnatte. Til gjengjeld får du tilgang ulike fasiliteter som toalett, dusj og som regel en veikro. Ofte får du pengene igjen om du løser inn billetten i restauranten.

Oversikt over Autohof som tilbyr bobilparkering

 Alle plassene har som regel Spisested/Restaurant, Butikk, Lekeplass, Verksted, Fylling av drivstoff, Toalett og mye mer. Alle plassene på denne siden tilbyr mulighet for å overnatte med bobil og campingvogn. Vær oppmerksom på at tanking av drivstoff også kan være mye billigere ved Autohof enn å fylle ved bensinstasjoner langs motorveien.

Autohof oversikt Tyskland (Germany)

Related Articles

Last ned KvoteAppen!

Last ned KvoteAppen!

Bruk AutoPASS-brikken i Skandinavia

Bruk AutoPASS-brikken i Skandinavia

Artikkelsøk