Test
Prisøkning på Eikelandsosen Bobilparkering skaper reaksjoner

Prisøkning på Eikelandsosen Bobilparkering skaper reaksjoner

Bjørnafjorden, 15. juni 2024 – Eikelandsosen Bobilparkering, en populær destinasjon for bobilentusiaster i Bjørnafjorden kommune, Vestland fylke. Kommunen har iverksatt en betydelig prisøkning fra kr 200 til kr 350, en økning på nesten 60 %.

Dette har ført til reaksjoner fra brukerne av plassen. I Facebook-grupper for bobilentusiaster har mange uttrykt sin skuffelse og frustrasjon over kommunens beslutning.

Mange påpeker hvordan denne avgjørelsen kan påvirke det lokale næringslivet negativt. Bobilturister bidrar i dag økonomisk ved å handle i lokale butikker og spise på lokale restauranter. Brukerne mener at kommunen heller burde legge til rette for det lokale næringslivet, slik at besøkende kan bidra til å styrke den lokale økonomien. Å skvise besøkende med høye parkeringsavgifter skader både turismen og de lokale bedriftene.

Bobileksperten har vært i kontakt med Bjørnafjorden kommune og fikk følgende svar om bakgrunnen for prisøkningen.

Kommunens svar

«Kommunen har svart på kritikken ved å forklare at prisøkningen er et resultat av politiske beslutninger. I en uttalelse sier en representant fra kommunen:

"Avgift for overnatting av bobilparkering ble fremmet av FrP og Høyre under budsjettbehandlingen i desember 2023. Prisen ble da endret fra kr 300 til kr 350. Det er imidlertid riktig at prisen har vært kr 200 i 2022, men ble i budsjettbehandlingen i desember 2022 vedtatt til kr 300.

Prisøkningen er en politisk avgjørelse. Eventuelle endringer av prisen vurderes hvert år i sammenheng med budsjettarbeidet. Administrasjonen vil ikke foreslå noen ytterligere prisøkning i tiden fremover.

Avgiften dekker kommunens kostnader med bobilparkeringen, herunder søppelhåndtering og vedlikehold av området. Strømkostnader er også inkludert i avgiften. I snitt bruker hver bobil 28 kWh per døgn når de besøker oss. I dag er strømmen 'gratis' for de som betaler avgiften på kr 350."»

Konklusjon

Det gjenstår å se hvordan denne prisøkningen vil påvirke turismen og lokalsamfunnet på lang sikt. For nå kan både tilreisende og lokale bedrifter bare håpe på at kommunen vil finne en balanse mellom inntektsbehov og det å være en attraktiv destinasjon for bobilentusiaster.

Tips Bobileksperten.
Vi tar gjerne imot tips om saker vi bør skrive om, og oppfordrer våre lesere til å kontakte oss med forslag og tips. Sent e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Artikkelsøk