Gratis fergesamband i Norge

Fra 1. juli 2022 ble ferjesamband som hadde under 100.000 passasjerer i 2019 gratis å benytte.
I den forbindelse har Bobileksperten laget et kart med oversikt over samband som er gratis slik at det er enkelt for deg å få oversikt over hvilke det gjelder.

Utgangspunkt for oversikten er samband som er med AutoPASS for ferje-samarbeidet. Dersom samband ikke er med å oversikten kan dette være fordi at samband ikke er med i AutoPASS for ferje-samarbeidet eller at sambandet ikke er godkjent som gratissamband. Med gratis ferge blir terskelen for å besøke øysamfunn i Norge lavere. Vi håper at denne oversikten kan bidra til nye og spennende bobil og camping opplevelser. På www.bobileksperten.no Du finner du oversikt over 2.500 bobilparkeringer og campingplasser i Norge der mange av disse er skjulte perler i øysamfunn.

For enkelte samband er det strekninger som ikke er gratis. Ved å klikke på linje for sambandet får man informasjon om alle strekninger er gratis eller om der er begrensinger.
Se også oversikt over samband og begrensninger her Disse ferjene blir gratis fra 1. juli - AutoPASS-ferje (autopassferje.no)

Du kan tipse bobileksperten om korrigeringer eller om samband som burde vært med på oversikten Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Klide: Autopassferje.no

Foto: Karstein Eikås

Artikkelsøk