Test
Fitjar bobilparkering på Kaien

Med bobil til Fitjar og Midtfjellet Vindpark

Bobileksperten er stadig på jakt etter gode bobil opplevelser. Denne helgen var vi innom Fitjar kommune og Midtfjellet Vindpark.

Fitjar er en kommune i Sunnhordland i Vestland fylke. Størstedelen av kommunen ligger på øya Stord. På kaien i Fitjar sentrum er det satt av 2-3 plasser for bobil med tilgang til strøm og vann.  Det anbefales å reservere plass forhånd. Telefon +47 907 88 385. Pris kr 200m/strøm. Betaling med Vipps.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fra bobilparkeringer kan man se Midtfjellet Vindpark (se bildet over) som er et 150 MW vindkraftanlegg som består av 55 vindturbiner. Vindparken er lett tilgjengelig både til fots og med bil. Det er skiltet til Vindmølleparken fra riksvei 545 ved Rimbareid, om lag 2 kilometer sør for Fitjar sentrum. Det er asfaltert vei helt opp til vindmølleparken med parkering til ca. 50 biler. Derfra finner man et omfattende løypenett med grusvei mellom vindmøllene. Veiene er velegnet for både gående, barnevogn og offroadsyklister. 

Foto: Bildet er tatt fra parkeringen nede ved riksveien hvor man kan stå dersom forholdene ikke er til stede for å kjøre hele veien opp ca. 2,5 km. Det var snø og is i bakken da vi ankom, vi valgte derfor å sett fra oss bobilen helt nede ca. 100 meter etter avkjøringen for å gå derfra. 


Bildet under er tatt fra Fitjar Såto 403 moh. Her er man tett på vindmøllene. Det er ca. 4,5 km å gå en vei dersom man starter fra parkeringsplassen nede ved riksveien og derfra følger bilveien opp.  

Fra Fitjar Såto 403 moh. Flott utsikt over Fitjar sentrum og områdene rundt.

Det var lurt å parkere helt nede og ikke ta sjansen på å kjøre opp da vi møtte på snø og is. Dersom forholdene tilsier det kan man kjøre hele veien opp til den øverste parkeringsplassen.
Herfra kan man velge mange ulike ruter og man passerer tett ved vindmøllene som har en gjennomsnittlig rotordiameter på 97 meter og tårnhøyde på 82 meter. 

Nyttige lenker:

Bobileksperten sin gruppe | Facebook

Fitjar turistinformasjon | Tourist Information | Fitjar | Norway (visitnorway.no)

Midtfjellet Vindkraft – ei friskare framtid

 

Related Articles

Med bobil til Odda og Buerbreen

Med bobil til Odda og Buerbreen

Med bobil til Dovrefjell

Med bobil til Dovrefjell

Med bobil til Voss (Bavallen) og Lønahorgi

Med bobil til Voss (Bavallen) og Lønahorgi

Artikkelsøk