torsdag, 22 oktober 2020 19:30

Med bobil til Hemsedal og Skogshorn

Bobileksperten besøkte Hemsedal og Storefjell i midten av oktober 2020. Denne artikkelen er fra toppturen til Skogshorn. 
Skogshorn er et fjell i Hemsedal kommune. Det har en høyde på 1 728 meter over havet. Den frittliggende fjelltoppen avgrenser Hemsedalsfjella mot sør, og er lett synlig fra stor avstand. Fjellsiden er svært bratt mot Hemsedal, men toppen er enkel å bestige fra øst fra Skogshorn parkering. Skogshorn er en av Hemsedals ikoner, som et av de mest kjente og besøkte fjelltoppene. Fjellet er også en av de mest fotograferte topper og kjent fra mange postkort.
Turen opp til Skogshorn går i nydelig terreng, ca. 833 m stigning og ca. 9 km tur/retur. Siste del av turen opp mot toppen går i steinete terreng. Beregn ca. 4,5 timer på turen. I tillegg til å ta topptur til Skogshorn er det mange andre alternativer, det er også flotte sykkelstier i området.

Foto: Skogshorn parkering med Skogshorn i bakgrunnen. Turen til toppen følger ryggen på høyre siden i bildet.

Hemsedal_2020_Skogshorn.jpg

Reiser du med bobil kan du parker denne på Parkeringsplassen ved Skogshorn. Her er det god plass og stien til toppen starter ved parkeringsplassen. Det koster kr 55.- å parkere pr. døgn. Kommer du fra Hemsedal, kjør til Ulsåk og ta av videre veien mot Lykkja, etter 13,5 km kommer man til en stor parkeringsplass på høyre side.

Foto: Skogshorn parkering sett fra nedstigningen fra østsiden Skogshorn.

Hemsedal_2020_Skogshorn_parkering.jpg

 
Stien opp mot toppen er opprustet og flott tilrettelagt. Hemsedal kommune har hatt besøk av 4 Sherpaer som har restaurert stien. Det er laget til flotte trappetrinn og vannrenner flere steder.
Det er også etablert 3 flotte rasteplasser hvor man kan ta en pust i bakken.

Foto: Nydelig utsikt innover i dalen på vei opp mot toppen. Skogshorn ligger opp mot venste, er ikke med i bildet. Her er det flere alternative turmuligheter dersom man ikke ønsker å gå en topptur.

Hemsedal_2020_Området_rundt_Skogshorn.jpg


Foto: Fra toppen av Skogshorn 1728 meter over havet. Ikke noe å si på utsikten. 

 Hemsedal_2020_Toppen_av_Skogshorn_1728_moh.jpg

Nyttige lenker:

Bli med i Bobileksperten sin gruppe på Facebook

Informasjon om fjellturen til Skogshorn 
https://ut.no/turforslag/116912/skogshdn-903-1728-moh

Skogshorn parkering
https://bobileksperten.no/index.php/component/mymaplocations/skogshorn-parkering  

 

1235 Lykkjavegen
Viken.
Norway ,3560