mandag, 16 desember 2019 21:35

Bruk AutoPASS-brikken i Skandinavia

Skal du på bobilferie i Skandinavia, da kan du for eksempel bruke AutoPASS-brikken ved passering i bompengeanleggene på Øresundsbroen og Storebæltsbroen. Med gyldig AutoPASS-avtale/brikke kan du passere gjennom alle AutoPASS- og EasyGo-anlegg, både i Norge og i utlandet. EasyGo er en tjeneste som gir deg mulighet til å benytte AutoPASS-brikken din i bomstasjoner i Norge, Danmark og Sverige. AutoPASS-brikken kan også brukes til å betale på enkelte ferjeforbindelser i Sverige, Danmark og Tyskland.


EasyGo-samarbeidet
EasyGo er et samarbeid mellom Norge, Sverige, Danmark, Slovenia og Østerrike som muliggjør bruk av én og samme elektroniske bombrikke i alle land når du passerer i bompengeanlegg, på ferger og broer. I Norge heter brikken/avtalen AutoPASS, brikken omtales i andre sammenhenger som OBE (On-Board Equipment) for betaling på alle bomstasjoner tilknyttet EasyGo. Fordelen med EasyGO-samarbeidet for deg som kunde er at du mottar en felles faktura for alle passeringene.

For oversikt over alle bompengeanlegg som er med i EasyGo ordningen, se https://easygo.com/countries

Rabatter.
For å oppnå større rabatter i bompengeanlegg utenfor Norge er det ikke nok med bare å ha AutoPASS brikken. Man må inngå avtale med de ulike bompengeanleggene for å oppnå de beste rabattene. Nedenfor har vi tatt med et par eksempler på hvordan dette kan gjøres.

Øresundsbroen
Skal man over Øresundsbroen kan det lønne seg å inngå BroPass-avtale. Den koster 440 SEK pr. år. Eksempelvis er pris for bobil 6-10 m. og over 3.500 kg, 470 SEK dersom man har inngått avtale. Uten avtale er prisen 1.090 SEK.
Du kan også spare tid og penger på å kjøpe billett på nett. For nærmere informasjon om BroPass-avtale for Øresundsbroen se https://www.oresundsbron.com/sv/priser

Storebælt.
Dersom man ikke har avtale gis det en rabatt på 5 % til alle kjøretøy som anvender OBE (brikke). Det kreves ikke at man inngår avtale med Storebælt AS. 
Dersom man ikke har Auto-PASS kan man bli medlem i Club Storebælt. Pris for bobil over 3.500 kg opptil 10 m er 610 DKK uten medlemskap. Pris som medlem 579,50 DKK. Medlemskap i Club Storebælt er gratis. Her er det ikke så mye å hente når det gjelder rabatter. Husk å benytte manuellt felt ved betaling med AutoPASS. For informasjon og priser for Storebælt, se https://www.storebaelt.dk/priserprodukter/priser/camping

Storebæltsbroen_from_Sjælland.jpg


Bompengebetaling i Østerrike

I Østerrike må alle kjøretøy over 3500 kg betale med utgangspunkt i hvor langt du kører på motorveien, EURO Emission kategori og antallet aksler. Du må også ha en egen brikke for dette av typen GO-Box eller EasyGo+. Biler under 3.500 må anskaffe oblat (Vignette) Se vår artikkel om Regler for bompenger i Østerrike for nærmere informasjon.

Nyttige linker:

 

 Bli med i Bobileksperten sin gruppe på Facebook

https://www.autopass.no
https://easygo.com/
https://www.oresundsbron.com
https://www.storebaelt.dk/

Se vår artikkel Regler for bompenger i Østerrike.